Biotope project in Lille

Biotope project in Lille

Building
-
France
ALEXANDRE, Jonathan

The new headquarters of the European metropolis of Lille, The Biotope project by Bouygues Bâtiment Nord-Est, our subsidiary, was designed by Henning Larsen Architects and Keurk Architecture; it was made using natural materials such as wood and stone and is equipped with large green terraces. Particularly noteworthy in terms of energy savings, Biotope meets the most demanding environmental standards. It has the BREEAM certification, which assesses the sanitary quality and well-being of the users, the E+C- certification label, which recognises its low-carbon footprint and its energy performance, the Wiredscore label, due to the low impact of the connectivity, and the Biodivercity label, thanks to its excellence in terms of its respect and development of biodiversity.

30 000

m2

7

floors

Bâtiment
Bâtiment

Bouygues Construction est une entreprise présente dans tous les secteurs du bâtiment : logements, bureaux, industrie, centres commerciaux, centre d'exposition ou centre de loisirs, hôtellerie, équipements publics (hospitaliers, scolaires ou universitaires, sportifs, de transport).

Know more

Related achievements

The Stade Vélodrome
Orange Vélodrome
Building
France
Know more
Kuala Lumpur central station
Kuala Lumpur central station
Building
Know more
The Clichy data centre
The Clichy data centre
Building
France
Know more